אתם עשויים לחשוב שהאיומים הגדולים ביותר על הכלב שלכם מגיעים מחוץ לבית, אך האם אי פעם חשבתם על הסכנה הפוטנציאלית האורבת לכם בסלון או במרפסת? צמח שושנת השלום היפה או הקיסוס האנגלי התוסס שיושב על אדן החלון שלכם עלול להוות סיכון רציני לבריאות הכלב שלכם.
ריכזנו עבורכם את המדריך החיוני הזה שיעזור לכם לזהות צמחי בית מזיקים ולמנוע תקריות לא נעימות. תלמדו כיצד להבחין האם הכלב שלכם אכל צמח רעיל ומה לעשות במצב כזה. בנוסף, נבחן 12 צמחי בית נפוצים שיכולים להיות מסוכנים לכלב שלכם ונציע כמה חלופות ידידותיות לחיות מחמד שישמרו על מראה הבית שלכם שופע ויפה תוך שמירה על הביטחון והחיים של הכלב שלכם.
זיהוי והימנעות מצמחים רעילים
היכולת לזהות נכון צמחים רעילים ולהימנע מהם חיוני לבריאות של הכלב שלכם ושל שאר חיות המחמד שנמצאות בבית. בעלי כלבים רבים אינם מודעים לכך שצמחי בית נפוצים מסוימים וצמחיית גינה יכולים להוות סיכון בריאותי חמור לכלבים. צמחים מסוימים, הנפוצים לעתים קרובות במשקי בית בישראל, עלולים לגרום למגוון תסמינים, החל מבעיות עיכול קלות ועד סיבוכים בריאותיים חמורים אם הם נבלעים על ידי כלבים.
הכרה בצמחים אלה היא הצעד הראשון להבטחת סביבה בטוחה עבור חיית המחמד שלכם. מומלץ מאוד ללמוד בנוגע לצמחים, המראה שלהם והרעילות הפוטנציאלית שלהם. זכרו, צמחים יכולים להיות מטעים במיוחד! פריחתם היפה יכולה לגרום לכם לחשוב שהם אינם מזיקים.
הימנעו מהבאת צמחים שעלולים להיות רעילים הביתה והקפידו לבדוק את האזורים הפנימיים והחיצוניים באופן קבוע. כלב סקרן עלול להתפתות לטעום או אפילו לאכול כל צמח חדש שתביאו הביתה. בחלק הבא נרחיב על התסמינים של הרעלת צמחים אצל כלבים, ואילו צעדים עליכם לנקוט אם אתם חושדים שהכלב שלכם בלע צמח רעיל ומזיק.
סימנים של הרעלת צמחים אצל כלבים
כבעלי כלבים, חיוני להיות מודעים לסימנים השונים של הרעלת צמחים אצל כלבים כדי להגיב במהירות במידת הצורך. צמחי בית רעילים מסוימים עשויים שלא להציג באופן מיידי תסמינים דחופים, אך חשיפה מצטברת עלולה להוביל לסיבוכים חמורים.
הסימפטומים האופייניים של הרעלת צמחים יכולים להשתנות באופן משמעותי בהתאם לסוג הצמח ולכמות שהכלב אכל. עם זאת, ישנם סימנים נפוצים שיש להיזהר מהם, כולל, אך לא רק: ריר מוגזם, הקאות, שלשולים, קשיי בליעה, אובדן תיאבון, שינוי בצבע השתן והתנהגות חריגה כגון חוסר מנוחה או עייפות. תסמינים חמורים יותר עשויים לכלול קשיי נשימה, דופק לא סדיר ופרכוסים. אם תסמינים אלה מופיעים בעצמם, פנה מיד לווטרינר שלך.
מה לעשות במקרה של חשד להרעלת צמחים?
אם אתם חושדים שהכלב שלכם בלע צמח רעיל, אל תנסו לגרום לו להקיא אלא אם כן קיבלתם הוראה מפורשת מהוטרינר. תגובה מהירה היא חיונית, לכן הקפידו לספק לוטרינר מידע רב ככל האפשר על הצמח שהכלב אכל ועל הסימפטומים שהוא מציג. הכינו את הצמח או דגימה ממנו לזיהוי על ידי הוטרינר, במידת האפשר.
12 סוגים של צמחי בית רעילים לכלבים
לפניכם 12 צמחי בית נפוצים בישראל שכדאי להימנע מהם בהנחה שיש לכם כלב בבית:
- אלוורה: בעוד שהיא מועילה להפליא לבני אדם, אלוורה מכילה תרכובות שעלולות לגרום להקאות ושלשולים אצל כלבים.
- צמח הירקן: בליעה, המכונה לעתים "צמח בר מזל", עלולה לגרום לאטקסיה, דיכאון וקצב לב איטי אצל כלבים.
- Dieffenbachia: צמח זה, הידוע גם בשם "קנה טיפש", מכיל רעלים שעלולים לגרום לגירוי אוראלי, ריר מוגזם וקשיי בליעה אצל כלבים.
- דקל סאגו: רעיל מאוד לכלבים, אפילו בליעה קטנה עלולה לגרום להקאות, שלשולים ופרכוסים, מה שעלול להוביל לאי ספיקת כבד.
- פילודנדרון: צמחי הבית הפופולריים האלה עלולים לגרום לגירוי אוראלי, ריר מוגזם ונפיחות בפה ובלשון אצל כלבים.
- פוטוס: בליעה של גפן ביתית נפוצה עלולה לגרום לגירוי אוראלי, הקאות וקשיי בליעה אצל כלבים.
- צמח הנחש: צמחי נחש, הידועים בתכונותיהם לטיהור האוויר, עלולים לגרום לבחילות, הקאות ושלשולים אצל כלבים.
- צמח ZZ: כל חלקי הצמח רעילים לכלבים ועלולים לגרום לגירוי אוראלי, הקאות ושלשולים.
- רודודנדרון: בליעה, הידועה גם בשם "רוזביי", עלולה לגרום למצבים מסכני חיים כגון אי ספיקת לב אצל כלבים.
- קיסוס אנגלי: גפן זו גורמת לקלקול קיבה, ריר ואובדן תיאבון אצל כלבים.
- נרקיסים: נורות נרקיס רעילות וגורמות להקאות, שלשולים ואפילו בעיות לב פוטנציאליות לכלבים.
- צבעונים: בעיקר בפקעת, הרעלים של הצבעוני יכולים לגרום לגירוי אוראלי, ריר ובחילות אצל כלבים.
כהורים לכלבים, שקלו לבחור צמחים אחרים לבית כגון צמחי עכביש, דקלי במבוק ושרכים מבוסטון כדי להוסיף יופי לבית מבלי להתפשר על בריאות הכלב שלכם.